Milyen nyomtatót vegyek?

Gyakori probléma, hogy nem a feladatra legalkalmasabb berendezést választják, amivel a toner vásárláskor, vagy meghibásodáskor szembesülnek.

Véleményünk szerint nem a kínálatból kell kiindulni, hanem abból mire szeretnénk használni.

Ezért kezdésnek nem is zúdítanánk a nyakába az általunk forgalmazott, vagy ajánlott márkák teljes választékát, hanem feltennénk Önnek pár kérdést, amelyeket ha megválaszol, már csak 5-6 gép közül kell választania.

 

Akkor kezdjük

  • Mennyit nyomtatna, másolna egy hónapban?

Nem kell pontosan, de azért az érzi, hogy 10, 100, 1.000, vagy 10.000 oldalt.

  • Színes vagy fekete fehér?

Íme az első beugratós kérdés! Szép a színes, de drágább az üzemeltetése! Tehát ha nincs rá szükség, csak a szomszédnak is van, akkor inkább ne vállaljon egy lézergép esetén hozzávetőlegesen 3-4 szeres oldalköltséget, ha nem használja ki.

  • Mekkora méretben? A/4, vagy A/3? Esetleg plotter A/2, A/1 ?

Minden esetben legyen akár egyoldalas fekete-fehér, vagy kétoldalas színes gép, a méret növekedés bizony hatványozott vételár növekedéssel jár.

Vagyis évi 3 oldal A/3-as dokumentumért nem biztos hogy megéri a felár.

Ha pedig szükség van A/2-esre a mérnök irodában, akkor nincs kérdés.

  • Milyen funkciókra van szükség? Másolás, fax, szkenner, automatikus eredeti adagolás, automata kétoldalas működés, szortírozás, tűzés, hajtogatás?

Hasonlóan az autókhoz minnél több az extra annál kényelmesebb a használat, de több a hibalehetőség. Például jó dolog összetűzni a dokumentum kupacot, de évi háromszori tűzés után öt évvel, a tűzős szorter hibája miatti nem működő gép már bosszantóbb, mint amennyire jó volt a kupacot menüből összetűzetni legutóbb négy hónapja.

  • Mennyi keret áll rendelkezésre?

Ha kellene még egy kis segítség, akkor katt a képre!

 

Ha már tudjuk mit szeretnénk...

 

Az általunk ajánlott márkák:

 

A fentieken kívül egyéb márkákat is forgalmazunk. A fenti márkák pusztán ajánlások amelyekhez szervizünk felkészült és a kellékanyag és alkatrészellátás a lehető legelérhetőbb Magyarországon.